Svaka čast našem zagrebačkom moru, od milja zvanom Jarun, nije da ga nemam rad, ali s obzirom da smo se okitili imenom Posejdon, povremeno nedostaje malo soli.

XIII Ajkula zdušno se trudi iz godine u godinu zaokružiti plivačku maratonsku sezonu veselim projektom “Porečki delfin – mokri izvana i iznutra”. No, to još uvijek nismo ostvarili. Znači imamo i dogodine čemu težiti!

Osim toga zadnje kolo Jarunske i Poreč uvijek se nekako poklapaju: isti vikend, jedno u subotu drugo u nedjelju.
A i vrijeme je bilo nešto tipa idi-mi-dođi-mi, pa je bilo lakše odustati od dalekog puta. E sad to je bila kriva procjena.

Da ne duljim, petero (Vesna, Željko, Zdravko varaždinski, Vlatka i Hrvoje) Posejdonovaca odlučili su se za Poreč i bio je pun pogodak!
Dan kao izmišljen za plivanje: more nakon prvih pedeset metara taman za maratoniranje, vani toplo, prozračni oblaci između neba i zemlje tako da sunce ne prži ramena i lice, valova nigdje. Što bi rekla Dorica iz Nema: Samo plivaj, samo plivaj, hm, hm, hm, hm! I mi otplivali svih 5 km. Dobili medaljicu, nahranili nas tjesteninom bolonjez, i obukli u majce. Definitivno bijelo nije IN ove godine! I Poreč je dijelio plave majce s naznakom: 15 godina. Ako nije jasno da napomenem da smo plivali rekreativni a ne službeni dio.

Na službenom smo vidjeli poznata lica, a neke medalje otišle su u Zagreb. Detalje potražite na raznim sportskim portalima jer ja nisam pouzdana.
Što se tiče ovog dijela za široke narodne mase moram priznati da je djelovalo kao da ima znatno manje ljudi nego inače, ali kad se zbroje svi plivači ipak ih je bilo preko nekoliko, 700 i kusur!
Bilo je i raznih zabavnih vodenih igara i prezentacija.

Pravi petnaesti rođendan!

Slikice također potražite po internetu, jer dok se ja sjetim da bi mogla nešto uslikati, pa dok izvadim aparat i stanem u “Agfa” pozu svi se razbježe i prođe dan. Zato prilažem samo jednu slikicu u miru doma našeg (koji je blizu Poreča) na stepenicama!

porec 2014

Isuse, udavih vas!
Cijeli roman, a mislila sam samo par rečenica! Vesna, bolje ti je šuti i plivaj dalje!

A opet, možda ovo potakne nekog da se dogodine lakše uputi.
Porečko plivanje je stvarno pučka veselica!

porec 2014 a

P.S. Vesna, Vlatka i Željko su se okitili zlatnim delfinima (otplivali su 5k), Hrvoje je doplivao do srebrnog delfina, a Zdravko je “odvalio” Cro cup utrku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)