Šmartinsko jezero

Nakon dugo vremena put prijateljskog Celja i Šmartinskog jezera zaputila se nešto veća Posejdonova ekipa.

Po plivački idealnom vremenu (tu i tamo koji oblačić – tek toliko da se ne izgori) u nedjelju je, u organizaciji TK Celje i neumornog Jože Tanka, na Šmartinskom jezeru održano plivačko natjecanje. Na meniju su bile utrke od 800, 1500 i 5000 metara.

Boje Posejdona branili su:

– na 800 m:

  • Viki je imala premijerni nastup za KDP Posejdon i bila apsolutno 1. sa vremenom 11:03
  • Bruno apsolutno 2. s vremenom 14:05

– na 5000 m:

  • Vanja – drugi u kategoriji s vremenom 1:07:46
  • Zdravko – prvi u kategoriji s vremenom 1:02:47

Plivalo se u ugodnoj zelenoj jezerskoj (očito) vodi. Temperatura vode je bila promijenjiva – izmjenjivali su se “bazenčići” s toplom i hladnom vodom (zimogrozni se nisu stigli smrznuti, toplogrozni nisu stigli zakuhati).

smartinsko_staza_2015

Staza je bila izvrsno markirana. Plivalo se u trokut a orijentaciju su olakšavale dvije pomočne bove (staza je bila markirana sa ukupno 5 bova). Moram priznati da sam bio poprilično skeptičan idejom da se pliva šest krugova, ali sam na kraju uživao.

Po završetku plivanja odradilo se proglašenje na licu mjesta i krenulo na organizirani ručak u obližnjem ugostiteljskom objektu. U obiteljskoj atmosferi moglo se birati između tri ponuđena jela (bečki odrezak, pljeskavice ili čevapi).

Kada se podvuče crta bio je to lijepi nedjeljni izlet po Sloveniji, jedino je ostao misterij koliko je bila duga staza na 5k – jer rezultati sugeriraju da 5k, nažalost, nismo plivali.

Po riječima Jožeta ova utrka bi postala tradicionalna i plivala bi se zadnju nedjelju u 6. mjesecu (nakon kola Jarunske lige).

Za vrlo dobro fotooko ovaj se put pobrinuo Dražen.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)