7. Kup Sv.Krševana 2016.

Dana 22. studenog održan je 7. plivački miting “Kup Sv. Krševana” u organizaciji KDP Donat iz Zadra. Prethodnog dana, ali i u nedjelju ujutro održan je također plivački miting u organizaciji HPS-a, ali za najmlađe uzraste pa je iz tog razloga satnica našeg mitinga za punoljetne bila malo pomaknuta, pa još jednom malo pomaknuta, ali mislim da to nikome nije predstavljalo preveliki problem.

Nažalost odaziv baš i nije bio prevelik (ukupno startalo 30 ljudi) većina iz Zadra, familija Milan iz Splita, Dina Levačić koja je došla iz Splita pa produžila za Zagreb i očito moja malenkost iz Zagreba.

Doduše, mali broj natjecatelja ima i svoje prednosti, plivalo se u svega 4 grupe, na kraju vrlo uzbudljiva štafeta 4×50 slobodno, a sve to u ajmo reć’ kućnoj atmosferi. Cijelo natjecanje je bilo gotovo za manje od 3 sata.

kup_sv.Mihovila_2016-02

Kod muškaraca pobjedu je sasvim neočekivano odnio Duje Milan iz KDP Splita sa vremenom 16:22.50, a kod djevojaka Nika Perčić iz KDP Primorja sa 18:10.16.

Ja sam plivao 19:24 u tehnički vrlo dobroj utrci, ali taktički groznoj, (podsjetnik samome sebi: uvijek brojati bazene 😛 ).

kup_sv.Mihovila_2016-rez

Na kraju programa plivale su se štafete 4×50 slobodno, uz uvjet da u štafeti nastupaju 3 muškarca i 1 djevojka, i da svi zajedno imaju minimalno 130 godina, što je na natjecanju gdje su nastupali većinom veterani bilo puno teže iskombinirati nego što bi čovjek možda pomislio.

Na kraju zahvale Donatovcima na iznimnoj susretljivosti i ugostiteljstvu, malo je falilo da se netko ne ponudi da me odpelja u Zagreb 🙂

Dečki, i ovo do kolodvora me spasilo!

Više fotografija i rezultata na stranici organizatora: www.kdpdonat.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)