O.P. Slovenije za veterane

Početkom mjeseca ožujka već dugi niz godina održava se Otvoreno veteransko prvenstvo Slovenije, tako i bi ove godine i nastupi nekoliko Posejdonovaca.
Iskusnima Mati, Matiji i Romanu pridružili su se Jasmin iz Siska i mladi entuzijast Miki, od ovog natjecanja službeni Posejdonovac.

Već je tradicionalno da su natjecanja u Sloveniji organizirana maestralno, ovdje je također sve bilo na najvišoj razini i moj subjektivni dojam je da je ovo bilo jedno od ugodnijih natjecanja na kojima sam prisustvovao ikad.

Plivački dio je započeo sa disciplinom 50m slobodno gdje je čast kluba i domovine branio Roman, te sa 24.79 doplivao do apsolutno 2. mjesta.

Miran je na 200m prsno pokušao isto, ali se zaustavio na solidnom 6. mjestu sa vremenom 3:06.92.

Red bi bio spomenuti Medu Popovića koji je u istoj disciplini “doplutao” do 2. mjesta (nije ga išlo pa je “tek” 2. bio).

Na 400m slobodno u vodu opet skače neumorni Miran, ovog puta doplivavši do 9. mjesta, u apsolutnoj konkurenciji naravno.

Na 100m delfin nastupaju Roman i Jasmin, osvajajući pritom apsolutno 3., odnosno 6. mjesto.

Nakon 20-ak minuta pauze na startnom bloku je opet Miki, ovog puta na 50m prsno gdje sa isplivanih 38.07 zasluženo osvaja vrijedno 15. mjesto. Sad je već možda i umoran malo 😛

Slijedeća disciplina vrijedna spomena je 800m slobodno gdje osim naših Mate i Matije plivaju i već spomenuti Medo Popović, Siniša Staničić, Korbar senior, i povratnik Salamunić kojeg je baš lijepo opet vidjeti u bazenu.

I svi redom plivaju dosta dobre rezultate s obzirom na okolnosti, a Medo po običaju jedini do medalje, i to ovaj put do uvjerljivog 1. mjesta.

Nakon pauze za ručak popodnevni dio natjecanja otvaraju mješovite štafete gdje ne sudjelujemo, ali zato sudjelujemo na 50m delfin, nastupaju Jasmin i Roman, Jasmin sa 39.62 potvrđuje 9. mjesto u apsolutnoj konkurenciji, a Roman sa 26.53 do 2. mjesta, sa inače uvjerljivo najbržim vremenom (A norma za seniorsko prvenstvo RH u ovoj disciplini iznosila je 26.45).

50m leđno bila je Matijina disciplina gdje je solidnim plivanjem doplivao do rezultata 34.71, ali se boduje van konkurencije pošto još nije kategorija veterana (25+).

Dugo nije Miki plivao ništa, napokon je ponovno na startu, ovog puta 100m prsno, gdje dolazi do 11. mjesta u snažnoj konkurenciji.
Još nije Miki došao sebi, a već na startu 200m slobodno, rame uz rame uz Romana, braću Pribac i Enrica Sabu.
Miki tu dolazi do 10. mjesta, a Roman do 1. ispred Pribaca na 2. i 3. mjestu, nećemo ni izostaviti Matu koji je podijelio sretno 13. mjesto.

Kao šećer na kraju dolazi 100m slobodno, tu smo već pomalo umorni, ali je zadnja disciplina dana pa ju nećemo valjda preskakati!
Tako su se od naših na startu našli Mato, Jasmin, Salamunić i Korbar iz KDP Berislav Gauš, i moja malenkost.
Jasmin i Mato osvajaju 25., odnosno 22. mjesto, Korbar se zaustavlja na 14. mjestu, Marijan na visokom 6. sa isplivanih 1:06.87 i skoro savršenim prolazima (2. 50-ica sporija od prve tek 87 stotinki), te Roman kao apsolutno 4. sa rekreativnih 53.77.

Štafeta u sastavu Mato, Miran, Matija i Roman osvaja 4. mjesto na 4×50 slobodno, ali se nikome ne može ništa zamjeriti, svi su otplivali u skladu sa svojim mogućnostima i brže nije ni moglo… Al’ da je Dinko išao… 😉

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)