Trećina JPL 2016.

U nedjelju je na Jarunu održano 6. kolo Jarunske lige. Pošto je pisac ovih redova malo zapeo s vremenom ovdje ću pokušati ukratko napisati što se to dešavalo na 4., 5. i 6. kolu več pomenute Lige.

Krenimo sa današnjim danom i 6. kolom.

Premda je jutro bilo obečavajuće za vodozemce (mokro vani – mokro unutra) dan nam je izrodio skoro savršene plivačke uvjete. Jarunska voda nije bila pre topla, a zrak je bio milostiv i nije žario.

U konkurenciji 35 plivača i dva slavljenika (srettan rođendan Borku i Davoru) prvi je do stepenica, ispred dva Posejdonovca, doplivao Siniša. Skoro za petama su mu bili Roman i sve brži Rade. U ženskoj konkurenciji prva je do stepenica doplivala naša Dorja, koja se tu nije zaustavila nego je brže bolje odtrčala još 5 km.

Nakon ovo troje redom su stizali: Matija, Mato, Zdravko, Dinko, Predrag i Bruno.

Posebdne čestitke Radetu, Dorji, Matiji i Dinku na novim osobnim rekordima.

Rezultati službeni i neslužbeni se mogu pogledati u sljedećim redovima:

Duplo kolo Jarunske lige održalo se tradicionalno zadnji vikend u lipnju. Na subotnjem kolu je bila gužva na Jarunu zbog triatlon prvenstva u super sprint dionici.

Na startu se pojavilo 25 što plivača što plivačica i po prvi put (ako se ne varam) jedan Posejdonovac je stigao prvi u cilj – Bravo Roman!!! U ženskoj konkurenciji prva je stigla triatlonka Til. Iza njih su se poredali: Rade, Matija, Vanja, Zdravko, Krešo, Dinko i Mario.

 Cijela plivačka dvodnevna fešta nastavila se sljedeći dan, u nedjelu, kada se na startu pojavilo “nešto” više plivača, njih 40. U toj nešto jačoj konkurenciji naš Roman je doplivao ukupno drugi, iza “amerikanca” Brune Korbara. Kod djevojaka prva je opet doplivala triatlonka Til.

Od ostalih Posejdonovaca redom su riatlon stepenice dodirivali: Matija, Vanja, Krešo, Zdravko, Dinko, Bruno i Mario. U ovom nizu moram spomenuti opakog Dinka koji skoro svako kolo ove godine postavlja novi osobni rekord.

Zadnje kolo JL2016., prije ljetnih slatkih napora, trebalo bi se održati u nedjelju 10.07. na starom mjestu.

Više o Jarunskoj ligi pronađite na stranici organizatora PK Novi Zagreb:

www.swimzg.hr

Za fotooka su se pobrinuli Dijana (za 4. kolo) i Darko (za 5. i 6. kolo).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)