Posejdon web 5.0

U Novu godinu, sa novom stranicom.

Prva Posejdonova stranica izrađena je i postavljena na web prostranstva davne 2003 godine. Ovdje je izložena kratka povijest našeg web-a.

2003. g. – oko Uskrsa okupilo se zanimljivo društvance: Skuter, Antonija, Katarina, Zdravko i web sensei Davor Horvat. Nakon petominutnih Davorovih instrukcija, koje nitko nije baš i slušao – Skuter je rezao šunkicu, Antonija je ispunjavala praznine u čašama pivicom i sokićima, Katarina je proučavala Skuterove cd-e a Zdravko se divio bežićnom mišu. Kada stvari sagledam iz današnje perspektive, pravo je čudo da se stranica pojavila.

2008. g. – Zdravko otkriva nove programe. Nove mogućnosti predočavanja svoje vizije web stranice. Kombiniranom uporabom Frontpage-a i Dreamweavera počele su se informacije predstavljati članovima Kluba i plivačkim entuzijastima i fanaticima.

2011. g. – nakon godinu dana priprema, potraga za pravom platformom i savjetovanja sa Ivanom Richterom i Ivanom Miličevićem svjetlo dana ugledala je treća verzija web stranice. Kumom ove verzije slobodno mogu proglasiti Ivana Miličevića, jer je on uvijek bio na raspolaganju kada je bilo kritično ili nešto nije funkcioniralo kako je Zdravko zamislio. Cijela stranica je bila izvedena u Joomla-i koju je Zdravko morao na brzinu savladati.

2012. g. – silom prilika moralo se krenuti u prijevremenu, planiranu, rekonstrukciju stranice, naime našu staru platformu je načeo zub hakera. Nakon nekoliko odrađenih, odslušanih i položenih tečajeva (Joomla, WordPress, HTML, CSS…) pametniji i iskusniji, Zdravko je sa ponosom pred Vas donio četvrtu verziju Posejdonovog web-a. Smatrajući da ste se do tada navikli na našu stranicu, probao je minimalno mijenjati strukturu i dizajn stranice. I dalje je cilj na stranicu stavljati informacije koje će pomoći svakom plivačkom entuzijastu da uživa u ovom prekrasnom sportu.

2019. g. – za svoj 12 rođendan svjetlo interneta ugledala je i peta verzija Posejdonovog web-a. Nakon dugog (trogodišnjeg) osmišljavanja i uspješnog redizajniranja loga (Vanja Mihaljčić i Zdravko su dugoooo razmišljali što i kako) došlo je vrijeme i za novu stranicu – potpuno rekonstruiranu i restrukturiranu. Kroz godine se shvatilo da broj klikanja do vijesti moramo maksimalno smanjiti i tako su nastale samo četiri kategorije stranice: Plivanje, Škola plivanja, OWS (Daljinsko plivanje) i RePLiga.

Uz sva gore spomenuta imena, bez kojih Posejdonov web ne bi bio ono što je, posebno moram izdvojiti još jednu.

Osobu koja je trpila Zdravka i njegove “beskonačne” sate rada na web-u provedene uz računalo – Dijanu.

Hvala Dijana!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)