6 sati Graza

Dok su neki svoje nastupe upisali na 6. kolo RePLige neki drugi su se zadovoljili drugačijom 6-icom.

6 sati plivanja. Dvije priče.

Dinkova priča:

U nedjelju 16. veljače održano je u Grazu tradicionalno 6-satno plivačko natjecanje u organizaciji Sri Chinmoy Marathon Teama. Cilj natjecanja bio je u 6 sati otplivati što veću udaljenost. Plivači su mogli nastupiti samostalno ili u štafeti. Kao dodatni izazov dijelu plivača organizator je iz ponuđene okrijepe izostavio mesnu komponentu. 😉

Posejdon su to jutro u Grazu predstavljali Vlado u svome samostalnom nastupu dok su se Dražen, Mato i Dinko udružili u štafetu.

Usprkos grčevima koji su ga mučili zadnja tri sata, Vlado je s preplivana 20.4 km došao do drugog mjesta u kategoriji Veterani. Prvi i nedostižan bio je Uwe Bertram s isplivanih rekordnih i vrlo impresivnih 24.6 km.

Vlado u akciji

U muškoj štafeti Dražen, rekonvalescentni Mato i Dinko koji je tada već tjedan dana bio zdrav došli su do prvog mjesta i rekorda u kategoriji s preplivanih 21.6 km.

Mato u akciji

Draženova priča (“ukradena s facebook-a”):

16.02. se održalo 6h plivanje koje je Sri Chinmoy Marathon Team Austrija organizirao. Bilo je to šesto takvo natjecanje i kako ni jedno do sada nisam propustio krenuo sam u društvu PK Posejdon: Vlado Pilipovic, Mato Smrdelj, Dinko Srkoč putem Graza.

Vlado je odlučio plivati solo a kako su i Mato i Dinko bili i na prošlom 6h plivanju, pričali smo Vladi o strašnom Uweu, 51 godišnjaku, koje dođe u Graz i otpliva u 6 sati 24,5km (oko 1:27/100m ako se broji i vrijeme okrepe). Dinko, Mato i ja smo išli štafetu (Stavetta), ja samo 1h, a njih dva svaki po 2,5h.

Dražen u akciji

I Mato i Dinko su se počeli oporavljati od prehlada pa smo sve prepustili sudbini, dati sve od sebe pa kako ispadne.

Ove godine smo bili i mi i Vlado u istoj traci sa strašnim Uwetom. Utrka krenula i kako to ide Uwe se već nakon 100m odljepio od grupe i već smo znali kako će to završiti. Uwe je oborio rekord staze koji i sam postavlja već nekoliko godina, ove godine je isplivao 24,6km, 100m više nego prošle godine.

Naša štafeta se je solidno držala i isplivala 21,6km, 1. mjesto i rekord muških štafeta.

Vlado se hrabro borio. Imao probleme sa grčevima, pa je imao sudara i sa plivačima i sa štangom od ljestvi, jer smo bili u prvoj stazi, uz zid bazena i na kraju završio drugi u kategoriji veterana sa isplivanih 20,4km.

Inače je Graz uvijek u listopadu ili studenom, no prošle godine nas je napustio organizator ove utrke, Dipavajan Renner, tako da se je organizacijski kasnilo i prvi slobodan termin je bio ovaj u veljači.

Kada sam 2017-te plivao sa Mirelom štafetu, Dipavajan mi je rekao da bi mogao probati sljedeće godine plivati solo. Kako sam do tada plivao samo u štafeti, najduže 3 sata, a u duši nisam dugoprugaš, nisam baš bio prijemčiv za tu ideju, no kako je njegovo zdravstveno stanje bilo sve lošije i bilo je malo nade u njegov oporavak, odlučio sam mu ispuniti tu želju i tako sam 2018-te otplivao tih 6h – ravno 18km. Te godine je došlo u Graz 12 plivača iz Hrvatske, PK Posejdon i KDP Berislav Gauš.

Baš mi je bilo drago da sam mu se tako mogao zahvaliti za sve ove godine koje sam dolazio plivati u Graz. Bio je dugi niz godina europski koordinator PEACE RUN-a i puno smo toga zajedno napravili.

Službeni rezultati

One thought on “6 sati Graza

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)