Raša 2015.

Sa kašnjenjem zbog tehničkih problema evo i Matijinog izvještaja sa Raše 2015.

Iza nas je još jedan maraton koji se u nedjelju održao ispred kampa Tunarica u Raši.

Uvjeti za plivanje su bili izvrsni, dočekalo nas je vrućih 30⁰ C, a more je tokom cijelog maratona bilo mirno i nije nikome otežavalo plivanje.

Od kolega iz kluba sa mnom su nastupili i Vanja i Roman, Vanja kao najiskusniji pošto je i prošle godine bio na ovom maratonu.

roman-vanja-Rasa_2015

Održane su utrke na 1000m i 5000m, 5km se plivalo 5 krugova, a 1000m jedan krug. Iako su vremenski uvjeti bili pogodni, organizacija maratona nije išla nikome „na ruku” jer je utrka od 1000m bila nekih 100-150m duža, a utrka na 5km od 500-800m duža nego je najavljeno. Sukladno tome, rezultati su bili nešto lošiji tako da su neki plivači svojih 5km otplivali 10-20min duže nego inače.

Nakon maratona su nam umjesto već tradicionalnog graha poslužene srdele (na naše veliko iznenađenje), te da se upotpuni morski ugođaj jedino je još falilo malo istarskog vina 🙂 Nakon jela uslijedilo je proglašenje pobjednika, koje je bilo malo otežano jer je službeni spiker bio Talijan kojemu hrvatska imena odnosno prezimena očito nisu bila svakodnevna pojava, tako da je proglašenje trajalo duže nego je bilo očekivano.

Sve u svemu, ovo je bilo dobro iskustvo za naredne maratone koje će se održati za ove sezone.

 Rezultati:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)