Raslina 2015.

Subotu su vrijedni Posejdonovci proveli plivajući na svim stranama Jadrana. Vrijeme je poslužilo pa se to i isplatilo.

Već tradicionalno, put plivačkog maratona Vrbnik-Risika zaputila se “obiteljska” ekipa u sastavu Bruno, Marijo i Viki, pojačani drevnim Krčaninom Ivanom (netko će mi morati objasniti kako je Ivan Kukolja bio na dvije utrke u isto vrijeme??? :-)).

Prvi izvještaji njihove menađerice kažu da su svi uspješno isplivali zadanu stazu (2,2k). Viki je apsolutno osvojila 8. mjesto. Svi su obučeni i sa buteljama vina veseli i sretni produžili vikend na Krku. Čestitke svima!! Trenutno radim na dobivanju pisanog izvještaja, rezultata, slikica, vina….

Dok je gore spomenuta ekipa uživala u ljepotama Vrbnika i Risike nešto južnije u Raslini se okupila nešto brojnija Posejdonova ekipa na 6. Raslinskom plivačkom maratonu.

Raslina_2015

Na fotki nam nedostaju Mario, Mato, Zdravko i Kruno 🙁

Ne pamtim kada je na neku utrku došlo toliko Posejdonovaca iz različitih mjesta: Zdravko ich i Kruno iz Varaždina, Mato i Matija iz Zagreba, Dinko iz Zadra, Sanja iz Šibenika, Mario sa Murtera, Roman iz Pirovca te Vesna, Željko, Dijana i Zdravko iz Primoštena.

Na startu su nas dočekali vrijedni domaćini i lijepo vrijeme. Nakon, standardnih, prijava, markiranja i pred utrknog druženja krenula je utrka.
Na startnoj liniji okupio rekordan broj plivačica i plivača (kvaliteta i trud se uvijek prepoznaju!). Voda Prokljanskog jezera je bila mlaka i na trenutke jako ugodna za plivati (100 tinjak metara prije i nakon okreta). Valovi, osim brodskih, su nas poštedjeli pa je plivanje bilo ugodno. Ispod površine vode nas je pratilo nekakvo, navodno, “razmrvljeno” raslinje – izgledalo je kao smeće samo što nije grizlo ;-).

Staza je bila vrlo dobro markirana sa dvije velike žute bove (jedna na 750 m i jedna na 2500 m), kockastim kvadratnim blokovima stiropora (na kojima je pisalo na koliko se metara nalaze – svaka čast), i popriličan broj malih naranđastih bovica koje baš i nisu držale pravu liniju (ali to je i normalno za utrke daljinskog plivanja).

Sam ulazak u cilj je malo bunio neke plivače jer su plivali prema plavom baneru Cilj, a ne prema crveno-žutoj ciljnoj platformi (na kojoj je pisalo FINISH) koja je bila 10 m više u lijevo (ljevak bi možda pomogao da se ne luta).

Apsolutni pobjednik utrke na 5k je nakon neizvjesnog završnog sprinta, za doslovce nekoliko centimetara postao Duje Milan (1:01:24) ispred Matije Luke Rafaja. Treči je stigao već ranije spomenuti Ivan Kukolja u još jednoj ludoj završnici. U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Nika Perčić (1:07:42) ispred Antonie Buličić i Martine Andrašek.

Naši Posejdonovci su stizali sljedećim redoslijedom:
    Roman – 1:16:52 (13. apsolutno; srebrni u kategoriji)
    Zdravko – 1:20:53 (17. apsolutno; brončani u kategoriji)
    Matija – 1:27:52 (30. apsolutno; 5. u kategoriji)
    Mato – 1:30:49 (32. apsolutno; 8. u kategoriji)
    Sanja – 1:38:19 (4. apsolutno; srebrna u kategoriji)
    Zdravko ich – 1:56:58 (64. apsolutno; 12. u kategoriji)
    Dinko – 1:59:15 (67. apsolutno; 20. u kategoriji)
    Kruno – 2:03:33 (74. apsolutno; 6. u kategoriji)
    Mario – 2:17:36 (78. apsolutno; 25. u kategoriji)

Posebno treba pohvaliti Sanju i Dinka kojima je ovo bio premijerni nastup na open water plivanju!!

Sve u svemu svi su dobro odradili plivanje, neki su moglii bolje (zar ne? Roman, Zdravko).

Na maloj utrci, 1500 m, imali smo dva predstavnika – Vesnu (koja je doplivala do brončane kolajne) i povratnika Željka. Bravo i jednom i drugome.

Nakon papice i proglašenja Vesna, Dijana, Željko, Zdravko i osobni Šibenski turitički vodič Sanja zaputili su se put Tvrđe sv. Mihovila (sponzori utrke su se postarali da svaki učesnik dobije slobodan ulaz unutar zidina). Pogled koji puca sa zidina je nevjerojatan – to se treba doživjeti).

sibenik2015-03

Sibenik2015-02

Sibenik2015-1

Za kraj sve pohvale organizatorima na trudu, vremenu, živcima i resursima koje su uložili u ovu utrku. Progresivni broj plivača iz godine u godinu pokazuje da rade izvrstan posao.

Za fotooko se ovaj put pobrinula Dijana, koja je probala pohvatati što više zbivanja. Fotooko i rezultate možete proučiti na doljnjim poveznicama!

Rezultati

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)