Državno prvenstvo i CRO CUP Zadar 2016.

Državno prvenstvo u otvorenim vodama se i ove godine održalo u Zadru u organizaciji KDP Donat Zadar. Boje Posejdona na ovom maratonu branili su Vanja Mihaljčić, Roman Richter i Matija Sorić.

Buđenje prije 4 ujutro je ipak uzelo svoj danak pa smo Vanja i ja mislili da je start maratona u 11 umjesto u 9, tako da smo po dolasku u Zadar u 8 ujutro ‘bez priše’ prvo išli u obilazak pekara i kioska u potrazi za nečim jestivim. Zato smo se iznenadili kad smo u 8:35 došli na rivu i ugledali 90% ljudi već spremnih za početak maratona i obojica smo se pitali što svi tu rade 2 i pol sata prije početka maratona. Nakon što smo iz žurbe zaboravili ispuniti i prijavnicu, koliko – toliko smo se uspjeli pripremiti za start ovogodišnjeg državnog prvenstva (rekord u oblačenju skina je definitivno oboren).

Zadar_ows_2016

Ruta maratona je izmjenjena s obzirom na prošlu godinu (po meni je prošla ruta bila bolja) pa se iz smjera rive kretalo prema zapadu u smjeru morskih orgulja te su se radila 3 kruga po 1666m. S obzirom da nije bilo nekih posebnih orijentira osim žutih bova koje se baš i ne vide izdaleka, bilo se je teško orijentirati pa su neki od nas (prvenstveno mislim na sebe) držali cik – cak smjer cijeli maraton. Otprilike na pola utrke za neke od nas počinju prvi problemi. Zbog premalo vremena za pripremu prije maratona nismo stigli jesti te se Vanja odlučio riskirati i jesti 5 min prije starta što je rezultiralo mučninom i izbacivanjem sadržaja želuca na druge natjecatelje.

Vjerojatno će Vanja na sljedećem maratonu imati žešću konkurenciju jer je upravo dao ljudima iza sebe motiv više da budu ispred njega.
Vremenski uvjeti su se na startu činili obećavajući, no otprilike sat vremena nakon starta počelo je dosta puhati, more je dizalo valove što je dosta otežavalo plivanje i držanje smjera, posebno nama ‘bazenašima’.

To se na Romanovom isplivanom vremenu i nije vidjelo te je on rutinerski otplivao 1:17:18, osvojivši broncu u kategoriji, no moj i Vanjin rezultat je lošiji nego što smo planirali. Vanja je isplivao maraton za 1:30:06, a ja za 1:25:37, vremena s kojima ne možemo reći da smo zadovoljni.

Rezultati:

Što se tiče organizacije, treba pohvaliti KDP Donat Zadar na organizaciji maratona – prvenstveno na pruženom obroku – mislimo da bi se veliki broj drugih maratona mogao na njih ugledati. Osim toga, svi natjecatelji su dobili majice (izbor između dvije boje majica, pohvala i za to) te ako ste bili jaaako brzi mogli ste dobiti i vodu na cilju maratona.

Jedina negativna strana organizacije je po meni bila nedostatak tuševa ili bilo čega sličnog za otuširati se poslije maratona, no siguran sam da će sljedeće godine i to biti osigurano kao prethodnih godina.

Sve u svemu ovo je zadovoljavajući početak nove maratonske sezone – sad se okrećemo predstojećim maratonima i skupljanju bodova za CRO CUP.

Fotogalerija organizatora KDP Donat.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)