3. Jadranov maraton

U subotu 16.06. Jelena, Dinko, Vlado i Zdravko nastupili su na prvoj postaji Cro cup 2018. u Splitu ispred bazena Jadrana na Zvončacu. Na natjecanju je nastupilo 15 plivačica i 41 plivač.

Premda su vremenski uvjeti ispočetka nabacili pokoju zabrinutu boru na lica organizatora i pokojeg plivača (u 09:00 je počela kišica), vrijeme je ispalo vrlo dobro za plivanje. Poluoblačno sa promijenjivim vjetrom, smjerom valova i strujom – sve što bi jedan normalan daljinski plivač mogao poželjeti (ok! Skoro sve što bi normalni daljinski plivač mogao poželjeti).

Staza je bila korektno posložena (trokut staza) sa 5 vidljivih bova, ali ni sve te bove nisu pomogle nekim plivačima koji su “pogubili” po stazi kao kokoši po dvorištu.

Ukupni pobjednici maratona bili su Matea Sumajstorčić iz HAKDP Mladosti s vremenom 1:01:46,00 i Grgo Mujan iz KDP Split s vremenom 0:59:08,00.

Kakvi smo bili? Najlepi!

 • Jelena – 3. mjesto u kategoriji – 1:39:48,00
  • U međunarodnoj konkurenciji sa osobnim rekordom na 5k doplivala je do bronce odmah iza američke i poljske plivačice. Bravo Jelena!!!
jelena_split
 • Vlado – 4. mjesto u kategoriji – 1:13:17,00
  • Isplivao je izvrsnu prvu utrku na 5k. Medalja mu je izmakla zbog nedostatka iskustva, ali Vlado brzo uči!! Bravo Vlado!!
 • Dinko – 8. mjesto u kategoriji – 1:22:12,00
  • Ako se ne varam Dinku je ovo najbolje vrijeme na 5k dionici. Uspio je bez prolivene kapi znoja doplivati kao drugi Posejdonovac u cilj. Bravo Dinko!!
 • Zdravko – 9. mjesto u kategoriji – 1:22:26,00
  • Eto i njega na jednoj utrci Cro cup-a!! Nakon dugo vremena došao je testirati trenutne mogućnosti. Dojmovi su oprečni, s jedne strane jako zadovoljan isplivanim i vremenom, a s druge strane opet jako ne zadovoljan isplivanim i vremenom.

Kada se podvuče crta, mogu slobodno napisati da sam prezadovoljan izvedbom i vremenima naših plivača. Organizatorima, na čelu sa Mladenom Levačićem, sve pohvale za organizaciju i provedbu utrke.

Jedini prigovor današnje utrke ide za suce na stazi koji standardno nisu kontrolirali plivače i plivanje na nogama drugih plivača!! Možda bi to pravilo (12.2.) trebalo izbaciti iz Pravila natjecanja u Cro cup-u pošto ga suci nikada ne provode?! 

Rezultati:

Sada se okrečemo prema nedjeljnoj Jarunskoj ligi i drugoj postaji Cro cup-a koja će se održati u Fažani 25.06.

Za fotooko su se pobrinuli Dijana i Zdravko

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)