Orahovica 2018.

Prvog vikenda u lipnju otvorili smo sezonu open water swimminga. Za prvih 1500 m odabrali smo Orahovicu tj. Orahovačko jezero.

U Orahovici se tog vikenda odvijao pravi festival sporta; od cestovnog i trail trčanja preko mountain bike-a, triatlona, daljinskog plivanja pa sve do obstacle race-a.

Mjesecima prije plašili su nas pričama da je jezero jedva veće od kade i da je jako ledeno, al hrabra Posjedonova delegacija u sastavu: Ivona, Jelena, Dinko, Matija i Vanja nije se dala zaplašiti.

U nedjelju, 3. lipnja nakon nekoliko odgađanja start, u 14.30 startali smo u jezeru, koje je ipak nešto veće od bazena, ali za 1500 m smo morali četiri puta isplivat označeni kvadrat. Što se tiče temperature, već negdje krajem drugog kruga poželjeli smo da su priče o ledenom jezeru bile istina, jer smo doslovce uskuhali, al kad čujemo kakve su temperature more, onda je ovo bio dobar trening za nadolazeću open water sezonu na Jadranu.

Kasnija dodjela medalja pokazala je da su se prerani ranojutarnji treninzi pod budnim nadzorom Zdravka i njegove štoperice isplatili jer su se svi Posjedonovci barem jednom penjali na postolje.

orahovica2018-kolaz
orahovica2018-m

Za spomenut je da su Ivona i Jelena ranije tog dana uspješno nastupile u obstacle race-u među uglavnom muškom konkurencijom. Da budemo iskrene, najbolje od svega nam je išlo preplivavanje jezera i to u odjeći, što smo odradile kao najbolje.

orahovica2018-kolaz

Orahovica je iza nas, ponijeli smo super sjećanja i vrijedne nagrade organizatora.

Svoja jedra usmjeravamo prema jugu, a Orahovačkom jezeru se vraćamo opet dogodine kada će ova utrka biti dio Cro Cup-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)